ROGALAND

VELKOMMEN TIL ROGALAND KEEPERSKOLE

VI HAR LEVERT KEEPERTRENING TIL KLUBBER OG KEEPERE I ROGALAND SIDEN 2017.

Vi har levert keepertrening til klubber og keepere siden 2017.

På våre keeperskoler kan alle keepere delta. Vi tilpasser opplegg for alle aldersgrupper og nivå. For de mest ambisiøse og motiverte har vi eget akademi. Klubber kan få skreddersydd opplegg for sine keepere. Alle klubber og dens keepere skal få anledning til å delta på våre keeperskoler. Vi ønsker å være uavhengige. Det tror vi er en fordel for ALLE våre kunder/klubber.

Tilbudet til de fleste keepere er ofte begrenset til at de deltar på ulike helge-keeperskoler. Dette er svært gode tiltak med masse impulser og gode treningsøkter. Det er verdifullt at så mange som mulig får delta på slike. Derfor mener vi at ALLE som ønsker en slik deltakelse skal få et tilbud.

Vårt hovedfokus er å utvikle teknikken til keeperen

Keepertrening har 2 dimensjoner:
Teknisk – det keepertekniske og taktisk – samhandling med resten av laget.
På våre keepertreninger konsentrerer vi oss i hovedsak om det tekniske.

Det er mye en keeper kan trene på organisert og det er mye en keeper kan gjøre på egenhånd. Vi fokuserer på å håndtere ballen i ulike situasjoner – med ulikt tempo. Teknikkene må både læres og automatiseres. Det er ikke nok å vite hvordan en griper en ball, det må også trenes på utførelsen i ulike situasjoner. Det er viktig at keeperen selv trener på dette utenom keepertreningene for å utvikle seg

Det viktigste keeperene hos oss kan gjøre er å følge med på de tilbakemeldingene de får fra våre keepertrenere på hvordan teknikkene skal utføres og hva keeper må forbedre seg på. Så må dette trenes mye på i hverdagen. Gjerne sammen med en annen keeper, eller en utespiller eller mamma og pappa. Alt hjelper!

Følg med  hva vår keepertrener forteller deg og jobb med dette også etter at keepertreningen med oss er ferdig. Be mamma eller pappa om å filme deg både i kamp og trening – så ser du deg selv også. Det er en nyttig erfaring. Finn øvelser på YouTube på det du tror du må bli bedre på. Eller lag din egen øvelse. Et godt tips på å få fremgang er å trene litt ekstra på det du ikke er sååå god på.

Husk at en keeper også må trene litt styrke, balanse, hurtighet med beina er viktig (husk å IKKE krysse føttene – eller “klakke”), konsentrasjon – for å nevne noe. Dette kan du gjøre utenom vanlig keepertrening.

Det er kun èn person i verden som bestemmer hvor god du skal bli – og det er deg. Heldigvis. Men husk at du kan ikke klage til andre enn deg selv om du ikke får fremgang – eller ikke blir god nok. Kun mange repetisjoner utført på riktig måte er veien til å bli bedre. Slurv og unnasluntring gir ingen fremgang!

På våre keepertreninger fokuserer vi på følgende – ikke nødvendigvis alle disse temaene på èn gang, men sånn at vi nok er innom det meste iløpet av en helg, eller en klubbpakke – eller på våre keepertreninger inne om vinteren.

Basis keeperferdigheter:

grep, utgangsstilling. timing, balanse, tyngdepunkt, koordinasjon, forflytning,  timing, øye-hånd, bevegelighet, distribusjon, kunne håndtere ball i beina, korte pasninger, lengre pasninger, igangsettinger fra hånd, keeperfysisk trening, sentralmuskulatur, spenst, balanse, utstråling, tilstedeværelse

Relasjonell og strukturell dimensjon:

samarbeid med medspillere, offensivt, defensivt, valg som er mest hensiktsmessig ved igangsetninger og ved hindring av sjanser imot, kommunikasjon, hjelpe medspillere til posisjonerer seg riktig, kunne se hva som er i ferd med å skje.

© 2020 - Levert av Erdal Solutions